Bogbloggerarrangement hos forlaget Carlsen

En weekend i bøgernes navn er aldrig spildt.

I lørdags var jeg til et helt fantastisk bogbloggerarrangement organiseret af Julie Mørup (http://juliethebookcat.blogspot.dk/) og holdt hos forlaget Carlsen i København. Eventet fokuserede på realistisk young- adult litteratur, så derfor kom der tre forfattere og to redaktører forbi.

Som en lille overraskelse fik alle 20 bogbloggere en goodiebag med hjem.

20180415_155813.jpg

Voksenlivet er en myte af Sarah Andersen (Forlaget Cobolt), Kundskabens frugt af Liv Strömquist (Forlaget Cobolt), Er der ikke nogen der gider bolle mig, please af Gina Wynbrandt (Forlaget Cobolt), Effekten af Ida Munk (Forlaget People’s Press), Styrke – Karana galaksen 1 af Cecilie Eken (Forlaget Høst & Søn), Provinspis af Ditte Wiese (Forlaget Carlsenpuls), Fordelen ved hemmelige forelskelser af Becky Albertalli (Forlaget Carlsenpuls), Alt eller intet af Nicola Yoon (Forlaget Carlsen) og Under ensomme stjerner af Kate Ling (Gads Forlag).

Forfatterne Camilla Wandahl (forfatter til blandt andet Veninder for altid, Hjerte i vente og Søstre på de syv have) Caroline Ørsum (forfatter til blandt andet Hovedet i skyerne, Kære dumme døde Vik og Wiki over Miss Elises elendige liv) var de første på scenen til at fortælle om deres bøger, hvad de gør for at få bogen til at søge hen mod de forskellige aldersgrupper og hvordan de skriver.

Selvom Camilla og Caroline virker til at være vidt forskellige, har de netop valgt at skrive en bog sammen, der hedder Sprækker i virkeligheden, som er en novellesamling.

Redaktør på forlaget Høst & Søn Nanna Nørh kom og fortalte i det hele taget det om at være redaktør, og hvordan hele processen med at udgive en bog foregår. Hvordan bunker af ny indsendte manuskrifter bliver uddelt til de forskellige redaktører, som gennemlæser dem og beslutter om manuskriftet skal videre i systemet. Det var som at være en insider for et forlag, hvilket var superfedt og virkelig interessant, når man går ind for bogverden.

Ditte Wiese (forfatter til debutromanen Provinspis) kom og fortalte om hvor råt, hårdt og virkelighedstro en YA-roman kan være. Vi fik lov at stille et par spørgsmål, og fik fortalt hvordan processen med at have deltaget i en skrivekonkurrence til, at bogen ville blive udgivet foregik. Og pludselig er bogen blevet en hyppet og anmelderrost roman!

20180415_155607.jpg

Kaya Hoff (tidligere redaktør hos Gyldendal, nu redaktør for Carlsen) som blandt andet har været redaktør på blandt andet The hunger games-bøgerne, Jandy Nelson, Angie Thomas og Adam Silveras bøger. Hun fortalte om hvordan det fungerer at være redaktør for udenlandske titler, og hvor vigtig det egentlig er at have en kontakt med forfatteren til den bog man er redaktør på. Det er selvfølgelig næsten altid umuligt med udenlandske titler.

Bogbloggerarrangementet har været lærerigt og hyggeligt. Jeg har fået mødt nogen nye mennesker og fået et større indblik i forlagenes verden. Behind the scene of books. Hvis man kan sige det sådan.

Til slut blev der trukket en vinder af en bunke bøger fra forlaget Brændpunkt og en boglampe fra Coolstuff.dk. Og den vandt jeg!

Jeg er rigtig glad for både min goodiebag og bøgerne fra konkurrencen, så tusind tak til sponsorerne: Forlaget Carlsen, People’s Press, Høst & Son, Gads Forlag, Tante Te, Coolstuff.dk, Forlaget Brændpunkt, Forlaget Cobolt og Arnold Busck. Og ikke mindst tak for et utrolig fedt arrangement til Julie Mørup.

Jeg håber der kommer mange flere i fremtiden!

 

– Aida

Reklamer

2 Replies to “Bogbloggerarrangement hos forlaget Carlsen”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s